Det er nu, du for alvor kan heale dig selv

Det er nu, du kan heale sig selv
Men det kræver, at du tør kigge indad i stedet for udad.

Lige præcis den tid vi er i nu, hvor mange mennesker er tvunget til at blive hjemme og hverdagen på mange måder er forandret, har du en helt fantastisk mulighed for at få kigget på dine skyggesider, dine gamle sår og traumer og heale dem.


De fleste mennesker tager sig sjældent tid til at stoppe op og mærke sig selv. I en travl hverdag med mange gøremål bliver det ofte nedprioriteret at bruge tid på sig selv, og den typiske undskyldning er, at der ikke er tid til det.


Men det er netop blot en undskyldning for det mange i virkeligheden frygter, nemlig at mærke sig selv, at være alene med sig selv og måske endda finde ud af, at det liv de lever slet ikke er i overensstemmelse med deres inderste ønsker og drømme.


Eller frygten for pludselig at mærke gamle smerter, traumer og sår, som netop har det med at dukke op, når vi er i ro, når vi er stille og alene. Lige præcis derfor er tiden lige nu en gave, du har fået foræret af universet. En invitation til at vende blikket indad og se alle dine indre dæmoner, skygger og smerter i øjnene.


En invitation til at MÆRKE dig selv og til at HEALE på de blokeringer, der stadig afholder dig fra at føle dig hel inden i og som ubevidst forhindrer dig i at leve det liv, du i virkeligheden længes efter.


Angst, ensomhed, sorg, vrede, forladthed. Vi bærer alle på svære følelsesmæssige traumer, som blot venter på at vi tør mærke og være med dem uden modstand, uden flugt men med kærlighed og accept og omfavnelse.


Jeg ser en tendens til at rigtig mange i stedet for at tage imod denne gave for at give sig selv noget kærlig opmærksomhed i stedet for bliver ved med at kaste deres opmærksom på ydre omstændigheder, nu blot i form af fx at engagere sig i diverse modstands og debatgrupper hvor alt det, de er utilfredse med over fx hvordan regeringen håndterer krisen, dyrkelse af konspirationsteorier osv. bliver til genstand for al den opmærksomhed som de kunne give dem selv.


Mønsteret bliver altså blot gentaget i en ny form. Men det er stadig den samme flugt der foregår.  Flugten fra din egen indre smerte. Det er stadig egoets forsøg på at distrahere dig med nye opgaver og indgydelse af diverse frygtscenarier, som du kan rette din opmærksomhed på, så du ikke behøver at mærke efter inde dig selv.


Men du får aldrig healet på dine indre smerter, skygger og traumer så længe du lader egoet holde din opmærksomhed fast i det ydre. Du er nødt til at turde mærke dig selv og dit eget indre og kærligt møde HELE dig for at heale, forløse og opløse din smerte. Også de følelser og sider, du helst vil være foruden. Også de følelser som gør ondt, gør dig ked af det, vred osv.


Nå du tør møde hele dig med kærlighed og accept af alt, du er både det, du har defineret som værende godt, dårligt, smukt, grimt, lyst, mørkt, rigtig og forkert, bliver du hel og kan transformere mørke til lys.
Når du tør mærke dine svære følelser og se din egen angst, frygt og sorg m.v. i øjnene kan disse følelser ikke længere holde dig fanget men opløses lige så stille og får ikke længere lov til at tage al pladsen i dit indre. Og på den måde giver du plads til lyset, til kærligheden, og accepten af dig selv og dermed også af andre.


Dette er efter min mening, den bedste måde du kan bidrage til helheden på lige nu. Ved at heale dig selv, healer du andre. Ved at forløse dit eget mørke, forløser du også det kollektive mørke. Ved at vælge lys, kærlighed og accept bidrager du til at dette spreder sig ud det kollektive felt og ind i alle menneskers hjerter.


Husk, at det du fokuserer på vokser, så vælg din opmærksomhed med omhu både den indre og den ydre.


Giv dig selv den indre opmærksomhed og kærlighed, du fortjener og lad dit lys skinne igennem mørket og så skal du se, hvordan det ydre snart forandrer sig.


Kærligst
Louise Camille