Er du ramt af stress eller angst?

 

Rigtig mange af de mennesker der rammes af stress og angst har i meget langt tid glemt at lytte til sig selv og mærke deres egne behov og ønsker. Glemt at lytte til, hvad det er hjertet og sjælen hvisker til dem om, hvad der er rigtigt og forkert for dem.

Når det sker, bliver det ofte rigtig svært at sige til og fra, og derfor overskrides vores grænser og vi siger ja til mere, end vi reelt kan overskue, har lyst eller tid til.

Men vores hjerte ved altid, hvad der er rigtigt for os. Det har alle de svar, vi går og leder efter, hvis blot vi giver os tid til at lytte.

Problemet er, at vi lever i et fortravlet samfund, hvor vi hele tiden skal præstere, levere, være ovenpå, være effektive, og leve op til en masse ydre krav. Derfor glemmer vi ofte helt, at tage os tid til at lytte til det, vores indre kompas og vejviser fortæller os.

Kald det hjertet, kald det sjælen, pointen er blot, at det er dér, du finder svarene på, hvad der er rigtig for lige netop dig. Det er dér, du finder ud af, hvor dine grænser går. Det er dér, du finder svarene på, hvad du vil og ikke vil være med til. Det er dér, du finder ud af, hvad dine behov er.

Mange af os har så travlt med at leve op til, alle mulige andres normer, meninger og holdninger til, hvordan “man” bør leve sit liv, at vi fuldstændig glemmer at lytte til os selv.

Men du er ikke “man”, du er heldigvis DIG. Og det er kun dig, der ved, hvad der er rigtig for dig, hvad du kan lide, hvad du har behov for, hvad du ønsker dig. Det være sig på arbejdet, i din familie, blandt venner osv. Kun DU ved det og kan svare på disse spørgsmål.

Men det kræver at du stopper op og mærker efter og lytter til, hvad dit hjerte fortæller dig. Det kræver, at du tager dig tid til dig selv, og ind imellem er stille med dig selv.

Først dér kan du virkelig mærke og høre, hvad der stille hviskes i dit indre. Først dér finder du svarene på, hvad der er rigtigt for lige netop dig.

Når du forbinder dig selv med dit hjerte, bliver det nemmere, at stå fast i dig selv og sige til og fra fordi du i, stedet for at agere ud fra andres meninger, forventninger og holdninger, navigerer efter din egen indre vejviser, der altid ved, hvad der er det rigtige for dig, nemlig dit hjerte.

Du kan starte allerede i dag. Tag dig tid til en stille stund med dig selv. Det behøver blot at være 10 minutter, hvor du lige lukker øjnene og tager nogle dybe vejrtrækninger, og spørger dig selv;

Hvordan har jeg det egentlig i dag?

Hvad har jeg brug for i dag?

Hvad kan eller skal jeg gøre for at opfylde det?

Og lyt så nøje efter, hvad dit hjerte hvisker til dig.

❤️

Kærligst
Louise Camille